top of page
Everyday_Skæring_Rendering.jpg
Everyday_Skæring_Intro_2.png

Skæring

Stedsudvikling med lokal historie-fortælling

 

AAB’s byggehistorik er kulturhistorie. Lokalt som nationalt. Byggerierne gennem de sidste 100 år er et ”opslagsværk” i forskellige tiders visioner for ”det gode liv”. Skåret ind til benet, har visionerne et fælles omdrejningspunkt - menneskets relation til naturen. Hver bygningstypologi og arkitekturperiode har på hver sin måde afsøgt grænsen mellem ”det byggede miljø” og ”det groede miljø”.

 

Vi ved i dag, at de få meter der spænder på tværs af en bygningskrop er altafgørende for, hvor levende, trygge og oplevelsesrige bymiljøer er, og hvor betydningsfyldt de er for beboernes trivsel. Vi kender også til, hvor afgørende det er, at beboerne får mulighed for at deltage aktivt i deres nabolag. At de kan præge deres hjem, for at skabe sunde steder, relationer og mennesker. 

 

Derfor foreslår vi at Skæring Bæk, under titlen 100 Års Byen, skal planlægges fra rødderne af de bedste erfaringer gennem det sidste århundrede og tegnes med en streg, der afspejler en ny vision for det gode liv. En vision, hvor naturen er centrum for hverdagslivet, og hvor nye muligheder for hjemlighed og naboskab folder sig ud. 

Vindholmen

 

Sted: Skæring Bæk, Århus. Danmark

Ydelse: 1. pris åbne idékonkurrence (56 deltagere). Masterplan, udviklingsplan.  

Tidspunkt: 2020- igangværende, 

Status: Udvikles nu

Areal: m2,   100 boliger

Klient: AAB

Team: Sted & Atelier Lorentzen Langkilde

Se også:

Sandnes

vågen.png
Bystævneparken_2.png

Bystæveparken

EVERYDAY_Byplan.png

Bryggebyen

Tilbage til Projekter

bottom of page