Urbanplanen
Fra introvert enklave til intregreret bydel
Solvang Kvarteret indgår som en del af Urbanplanen i København. Et udsat boligområde udbygget i 60'erne, med 2.500 boliger med i alt cirka 5.400 beboer. Forslagets mål for Solvangkvarteret var, at området skulle tilføres en ny tilgængelighed, at kvarteret skulle opleves som trygt, venligt, attraktivt - og at det var let at orientere sig.
De mest velfungerende bydele i København husker man ikke for deres bygninger, men for deres byliv og byrum. Vi ønskede at tilføre steder, der generøst giver til byen, så bydelens herlighedværdier rakte ud over områdets eksisterende grænser og barrierer og inviterede bredt. Bynaturen blev udformet som et floddelta, hvor grønne rumforløb etablerede floddelta-formede lavninger og bakker, der leder vandet og skaber fortættet bynatur med rig variation såvel rumligt som sanseligt. Formerne brød med den eksisterende regelmæssighed i urbanplanens bebyggelse og landskab.
Den tilføjede bygningsmasse blev anlagt med en klar og klassisk københavnerbystruktur udgjort af et gennemgående vejsystem kombineret med lukkede karréer med private gårdrum. Strategien tager udgangspunkt i en række strukturelle principper, som vil resultere i social robusthed og en attraktiv kvartersdannelse.
Sted: Urbanplanen, København, Danmark
Ydelse: Anbuds konkurranse
Tidspunkt: 2016
Areal: 22.000 m2 byg
Klient: København Kommune
Team: Primus, Masu Planning og PLH